Dag 19 in de #strijdtegendekilos: Een druk dagje

Geplaatst door

Vandaag een redelijk drukke dag gehad op het werk. We gaan over op een nieuw operationeel systeem. Een implementatie welke al 2 keer mislukt is. De beslissing is genomen hoe dan ook voort te gaan met de implementatie. De kans op slagen wordt bepaald op basis van in hoeverre historische gegevens mee gemigreerd worden. Het is in het kort dus erg druk. Als boekhouder wil je zo volledig en juist mogelijk je cijfers in het systeem hebben staan.

Dan heb je het druk, je kent het misschien wel. Momenten dat je er niet zo goed bij nadenkt of je ja of nee antwoordt op de vraag of je een snoepje wilt. Of je misschien een koekje wilt, of een chocolademelk in plaats van koffie… Want dat houdt je zo lekker alert. En voor je het weet, trap je erin en zit je met een beker chocomelk aan het bureau alle cacao en suikers naar binnen te slobberen.

Gelukkig heb ik hierop bijna elke keer nee kunnen antwoorden, dus al met al kan ik goed tevreden zijn met mijn behaalde discipline. Al zag het er wel weer heel erg lekker uit.

Wanneer aanstaande maandag de implementatie lukt, wordt er door de werkgever getrakteerd op een lekkernij, bijvoorbeeld donuts.. Zij zien dit als een traktatie, ik zie het als nieuwe uitdagingen nee te zeggen wanneer de mogelijkheid zich weer aandient.

Fysiotherapeut en revalidatie

Ik ben vandaag voor de laatste keer bij de fysiotherapeut langs geweest in verband met mijn revalidatie na het auto ongeluk.. Blijvende pijn is echter geen reden om bij een therapeut onder behandeling te blijven. De verzekering gaat steeds lastiger doen omdat zij pijn niet zo goed kunnen plaatsen, inschatten en waarderen. Daarnaast wordt het volgens hen lastig de pijn te koppelen als gevolgschade van het ongeluk. Het feit dat ik ervoor niet dagelijks hoofdpijn had en nu wel is voor hen niet voldoende om daar iets mee te doen.

Ik heb er vrede mee, de hoofdpijn is redelijk onder controle te houden met paracetamol en ibuprofen. Zolang ik maar extra blijf bewegen, zou het allemaal uiteindelijk wel goed moeten komen. Dus dat is mijn doel dan ook.. Meer bewegen.

De avond

Vanavond is het een los avondje, we letten wat minder op het eten en dat resulteert in een wat ongezondere keuze qua avondeten. Ik kan dit goed accepteren.. Een dagje wat meer zouten, suikers en vetten zorgt ervoor dat het lichaam niet direct in de spaarstand schiet. Daarnaast hoort ook een keertje ongezond wel in een normaal voedingspatroon, dus zal moeten aanleren deze momenten te hebben, maar dan grenzen te stellen aan de hoeveelheid en soort eten dat ik eet.

Morgen moet mijn vrouw weer werken, ontbijten we niet samen, maar wordt het zonnig weer. De plannen zijn lekker naar buiten te gaan. Dochterlief had echter wat verhoging en hoop dat dat morgen geen roet in het eten zal gooien.

Ik wens jullie nog een fijne zonnige dag toe morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *