Stress eten

Geplaatst door

De week begon met het lanceren van een nieuw systeem bij ons op het werk, alles dat mis kon gaan is misgegaan. Nu op dag 4 van deze week is er niets gewijzigd aan deze situatie.

Elke dag loop ik in de gang langs de koffie automaat. De koffieautomaat met koffie, maar ook chocolademelk, cappuccino en andere mixen van chocolade, suiker, volle melk en gemalen koffiebonen.

Het is zo verleidelijk een luxe drankje te nemen, maar ik beperk mijn keuze tot koffie, thee en gebruik makend van mijn gekregen Dopper drink ik door de dag heen heerlijk wat weg.

Deze week is en was een beproeving. Stress, ongeduld, onbegrip, collega’s die zich geen raad meer weten. De druk vanaf het management. De druk van de klanten. De druk, de eindeloze druk.

Mijn ontbijt en lunch is dagelijks ongeveer hetzelfde. 3 boterhammen met smeerpate. Misschien moet ik hiermee wat variëren, misschien een komkommer mee of een tomaat. Aan de andere kant heb ik geen enkel moment honger, dus misschien verruil ik wel een boterham voor een halve komkommer of tomaat.

Mijn lunch is elke dag hetzelfde, terwijl geen dag hetzelfde is. Geen dag verloopt hetzelfde, geen dag start zelfs op hetzelfde moment. Dus toch is het vreemd dat ik bij het eten me dan wel aan de gewoonte houd. Misschien is dat juist de balans. De stabiliteit van het gewone die de juist onrustige verloop van de dagen compenseert.

Wie weet? Ik neem straks in elk geval een heerlijke hap Spaghetti Bolognese, want het is donderdag, dan eten we dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *