Dag 17: Bewustwording

Geplaatst door

Vandaag is het woensdag, een drukke dag. Wederom een dag waarop je snel terug zou vallen in oude gewoontes. Je kent ze wel.. de momenten dat je even in de snelheid een snoepje zou pakken of een koekje. Een extra boterham zou smeren bij het ontbijt of dat je een 6 pack Sultanas mee pakt in plaats van de normale 2 stuks. Maar toch heb ik bewust stil gestaan bij de gevolgen van als ik dat zou doen.

Ik heb dat dus ook niet gedaan. Wetende dat elke kcal die ik erbij snoep ten koste gaat van het resultaat. En we hebben 1 dag in de week -voor zolang dat goed gaat- waarop we wat minder op de voeding letten. Vandaag is niet die dag. Pas 2,5 weken bezig en daarom nog steeds wel last van het automatische snaaiprogramma.

Het automatische snaaiprogramma:

 1. Indien je je rot voelt
  1. Loop naar de plek waar je gemakkelijk snoep of koek kunt pakken
  2. Pak datgeen waar je trek in hebt
  3. Snaai
  4. Herhaal voorgaande stappen vanaf 1
 2. Indien je je gestrest voelt
  1. Volg stappen 1 tot en met 4 bij “indien je je rot voelt”
 3. Indien je je verveelt
  1. Volg stap 1 bij “indien je je gestrest voelt”

Maar wat wel verandering is, is dat ik me er nu bewust van ben. Bewust dat ik niet moet snaaien, maar mezelf op zo een moment moet afleiden, want snaaien zorgt voor een tijdelijke “quick fix”, maar een lager gewicht voor een blijvend resultaat is het belangrijkst op de lange termijn en biedt je het meeste rendement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *