Dag 16: Een dipje van de dag betekent uitdagingen. Wat een rotdag!

Geplaatst door

Vandaag was mijn vrouw niet ingeroosterd voor werk dus konden we weer heerlijk als gezin ontbijten, niet wetende wat de dag zou brengen. Wederom de horror die kinderopvang heet.

Een kleine achtergrond : Mijn vrouw werkt 24 uur per week als verzorgende. Hierdoor werkt ze onregelmatige diensten zowel doordeweeks als in het weekend. In een week kan ze verschillende soorten diensten hebben.. Dag, laat, nacht, noem maar op. Ik werk zelf 5 dagen in de week ca 40 uur.

Omdat mijn vrouw nooit dezelfde dagen of dezelfde uren op die dagen werkt nemen wij sinds 2015 flexibele opvang af bij de kinderopvang organisatie in onze regio. Hiervoor betalen we een fikse opslag, maar weten we zeker dat onze kids goed opgevangen worden.

Nu kregen we vanochtend een e-mail van deze organisatie dat per 1-1-2020 deze flexibele vorm niet meer wordt aangeboden en dat wij dus vaste uren moeten gaan afnemen op vaste dagen. Dit zou inhouden dat we van ca 50 uur x 9,10€ naar ca 200 uur x €7,40 zouden gaan. Daarnaast krijgen we maar toeslag betaald over 73 uur, omdat dat het maximum is voor iemand die 24 u per week werkt. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat dit veel duurder is. Daarnaast plannen we onze kinderen dan 5 dagen volledig in, terwijl we in de praktijk maar 2,5 dag of minder afnemen. Dit komt omdat mijn vrouw ook weekenden werkt.

Gevolg van dit hele verhaal is dat we ons zijn gaan realiseren wat de gevolgen kunnen zijn. Laten we wel zijn: netto de kosten in € per kind per maand krijg je niet terugverdiend. Dus wanneer de Kinderopvangorganisatie niet met een oplossing komt, zal mijn vrouw genoodzaakt zijn haar baan op te zeggen en werk te zoeken met een regelmatiger karakter. En dan lezen dat de verpleeghuizen geen personeel kunnen vinden is dan een hard gelach. Het wordt je op die manier onmogelijk gemaakt.

Dit verhaal heeft nogal een impact binnen het gezin gehad. En ook op mijn wil gewicht te verliezen en alles wat daaromheen draait. Maar nee, ik heb er niet aan toegegeven, ook niet toen mijn jarige collega me vroeg of ik een stukje taart wilde. Het heeft me erg veel moeite gekost, maar ik heb me niet vergrepen aan toetjes, kaas, chips, snoep of andere lekkernijen en ik ben daar best een beetje trots op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *